Nu verandert er langzaam iets

Now something is slowly changing

Nu verandert er langzaam iets

Dit is de titel van een documentaire, waar Freiberg Coaching aan heeft meegewerkt. De documentaire is gemaakt door Menna Laura Meijer. Zij werd eerder bekend door haar gewaagde documentaire over het seksleven van ouderen. Op de IDFA won de documentaire de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary 2018.

Filmische observatie

In de kritieken wordt de documentaire beschreven als een filmische observatie van de hedendaagse zoektocht naar persoonlijke groei en zingeving. Er passeren verschillende manieren van zelfontplooiing en cursussen, gericht op innerlijke groei en persoonlijke effectiveit.

Op afstand en zonder oordeel

Het bijzondere van de documentaire is dat de camera vanuit een vaste positie registreert en allerlei dramatische effecten achterwege laat. Het wordt volledig aan de kijker overgelaten om zelf een oordeel te vormen. We zien therapiesessies met dieren, yoga, trainingen en cursussen. Je ziet bijvoorbeeld ook een vlogger die op haar eigen wijze haar volgers tot rust probeert te brengen. Een registratie op afstand en zonder oordeel en toch voel je je er soms bij aanwezig.  Klik hier voor de trailer

Familieopstelling

Freiberg Coaching heeft aan deze documentaire meegewerkt door het begeleiden van een familieopstelling. Er wordt gewerkt met de vraag van een cliënt met behulp van representanten. Geen toneelstukje, maar de realiteit, zoals deze zich aandiende en een begeleiding, zoals ik dat gewoon ben om te doen. Ik heb met name respect voor de deelnemers, die zich in deze opstelling het meest kwetsbaar opstellen.

Vanaf 21 maart in de filmtheaters

De documentaire draait vanaf 21 maart in de volgende filmtheaters:

Alkmaar – Filmhuis Alkmaar
Amersfoort – De Lieve Vrouw
Amsterdam – De Balie | Rialto | Filmhallen | LAB 111
Apeldoorn – Gigant
Arnhem – FOCUS
Bussum – Filmhuis Bussum
Den Haag – Filmhuis Den Haag
Eindhoven – NatLab
Enschede – Concordia
Groningen – Groninger Forum
Haarlem – Filmschuur
Hilversum – Filmtheater Hilversum
Hoorn – Cinema Oostereiland
Leeuwarden – Slieker
Maastricht – Lumiere
Nijmegen – LUX
Rotterdam – LantarenVenster | KINO
Utrecht – Louis Hartlooper Complex / Springhaver
Zaandam – De Fabriek
Zwolle – Fraterhuis

Vragen staat vrij

Wil je meer willen weten over familieopstellingen of begeleiding door Freiberg Coaching, schroom niet om contact op te nemen. Overigens wens ik je veel kijkplezier.