IZR® met behulp van paarden

IZR® met resonantiepersonen

Interactieve Zelf Resonantie is gebaseerd op het gegeven dat mensen kennelijk kunnen resoneren op hetgeen in andere mensen op een onbewuste laag speelt.

Franz Ruppert vraagt zich in één van zijn boeken af of er wel een beter instrument te vinden is dan een ander mens, die immers direct betekenis kan geven aan hetgeen ervaren wordt en zelf ook beschikt over dezelfde complexe structuren als de mens met wie hij of zij in resonantie is.

Dat roept bij een ervaren paardencoach natuurlijk meteen de vraag op hoe het zou zijn om het proces van interactieve zelf resonantie met een paard, of nog beter, met een kudde paarden te doen.

IZR® met paarden

Ik heb de Coronaperiode gebruikt om dit in de vorm van een experiment te onderzoeken. Ik heb met mensen gewerkt die ervaring hadden met IZR, of ervaring in het werken met paarden. Ook zijn er mensen geweest die geen enkele ervaring hadden. Noch met IZR, noch met paarden. Ik heb gewerkt met cliënten en alleen de paarden. Ik heb ook gewerkt met cliënten in de combinatie met resonantiepersonen en paarden.

In alle gevallen gaan de paarden bijzonder gedrag vertonen, dat in de cliënten resoneert en voor hen diepe betekenis krijgt in relatie tot hun verlangen. In het geval van het mede-gebruik van resonantiepersonen, gaven de paarden een extra dimensie aan dat resonantieproces.

Verdiepende ervaring

Als IZR-practitioner heb ik kunnen constateren dat zich in de resonantie dezelfde delen tonen als in een IZR-proces met alleen mensen. De cliënten spreken allemaal van een bijzondere verdiepende ervaring.

Soms hebben ervaringen in ons leven het vertrouwen in andere mensen beschadigd, zodat we ons niet makkelijk openen in de aanwezigheid van anderen. Zeker in dat geval kunnen de paarden een wezenlijke bijdrage leveren.

Wil je zelf ervaren in hoeverre het werken met de paarden iets voor jouw verlangen kan betekenen? Schroom dan niet om te bellen of contact op te nemen via de  contactpagina door hier te klikken