Opstellingen met paarden

Het is heel bijzonder om mee te maken dat paarden bereid zijn mee te doen in een opstelling. Ik maakte dat een aantal jaren geleden mee via Coby van Beets-van der Hoeff van KIFUNGO en was diep onder de indruk. De omstandigheid was, dat ik en mijn vrouw ook paarden hadden. Twee “Freibergers”. Vandaar de naam “Freibergcoaching”. We vroegen ons af of onze paarden dat ook zouden willen doen. Zo is er verder contact ontstaan.

Dat een balletje raar kan rollen moge blijken uit het gegeven dat Coby van Beets onze buurvrouw werd in Beemte Broekland. Ze woont samen met haar man op de Renske Hoeve. De samenwerking met haar kwam ten einde door de verhuizing van Freibergcoaching naar de nieuwe locatie in Emst.

Je kunt bij Freibergcoaching dus ook terecht voor “opstellingen” met behulp van de paarden. Liever noem ik dat echter resonantieprocessen. In het contact met de kudde kom je allerlei gevoelens en gedachten tegen die je zicht geven op hetgeen je hebt moeten doen om staande te blijven in het leven.
Daarbij kan het nodig zijn geweest dat je bepaalde delen van je eigen “ik” hebt moeten afschermen of beschermen. De paarden kunnen je helpen weer contact te krijgen met die afgeschermde delen of geven je zicht op onhandige patronen die daardoor zijn ontstaan.

Wil je echter een familieopstelling al dan niet met sjamanistische en energetische elementen, verwijs ik je liever door naar Kifungo.

Er worden regelmatig opstellingsdagen door Kifungo georganiseerd. Klik hier voor meer informatie