Over Freiberg Coaching

Ik ben Henk Wolters en eigenaar van Freiberg Coaching.

Ruim 20 jaar geleden ben ik begonnen als mediator onder de naam WMTA (Wolters Mediation Training en Advies).

Methodieken

In het verleden gebruikte ik in de begeleiding van cliënten voornamelijk methodes en technieken vanuit NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Ik leende ook elementen uit de Transactionele Analyse. Naast het coachen met behulp van paarden is het accent steeds meer komen te liggen op het traumasensitief begeleiden met behulp van zogenaamde IZR-processen (Interactieve Zelf Resonantie) en Brainspotting. Ook begeleid ik familieopstellingen.

Gericht op diepgewortelde thema’s

In de coaching van mensen ontmoette ik vaak diepgewortelde thema’s die niet op een manier konden worden aangeraakt dat dit leidde tot vermindering van onrustgevoelens of verhoging van het welzijn of welbevinden. Ik ontmoette deze thema’s uiteraard ook in mijzelf en ben op zoek gegaan naar methodes die wel werkten voor mij.

Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft gemaakt dat ik me op dit moment door middel van Freiberg Coaching voornamelijk richt op het begeleiden van mensen met behulp van Interactieve Zelf Resonantie. (IZR), Brainspotting en familieopstellingen.

Ik heb gemerkt dat balans in een familiesysteem erg kan bijdragen aan het gevoel van welbevinden. Het werken met Interactieve Zelf Resonantie heeft geholpen bij het verminderen van erg vervelende gevoelens van onrust, onbehagen, onveiligheid etcetera.