Opleiding begeleider familieopstellingen

Opleiding familie-opstellingen

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met het geven van een opleiding, waarin mensen kunnen leren een familieopstelling te begeleiden.

De vraag hiervoor kwam van een groep studenten van de opleiding Systemisch werken met paarden bij Kifungo, waar ik een opleidingsdag systemisch werk verzorg.

De eerste opleiding had de vorm van een pilot. We hebben van de ervaringen geleerd en de opleiding heeft een min of meer vaste vorm gekregen.

Mijn bedoeling is minstens één keer per jaar een opleiding te starten.

Dit is de reden dat ik aan deze ontwikkeling meer bekendheid geef, want misschien ben je zelf geïnteresseerd of ken je mensen uit je netwerk, die mogelijk interesse hebben.

De opleiding bestaat in principe uit 5 blokken van 2 dagen. De planning van deze dagen doe ik in overleg met de cursisten. De opleiding vindt plaats op de thuislocatie van Freiberg Coaching in Beemte Broekland. De kosten bedragen
€ 1250,–  Freiberg Coaching berekent geen BTW. De cursisten zorgen zelf voor de lunch. Ik zorg voor koffie en thee.

Ik werk met een groep van minimaal zes en maximaal 12 personen. Dit is een relatief kleine groep en dat is een bewuste keus. Hierdoor is er ook echte aandacht voor ieders eigen proces.
Zo leren we door – en van elkaar.

Heb je interesse of ken je iemand die interesse heeft? Schroom niet om contact op te nemen. Klik hier voor de contactpagina.

In deze opleiding leer je een familieopstelling te begeleiden. Jouw positie als begeleider komt in de opleiding aan de orde en dus ook hetgeen je vanuit je eigen familiesysteem inbrengt in het contact met anderen.
In familiesystemen gelden bepaalde wetmatigheden in de ordening. 

Je leert deze ordeningen te herkennen en interventies te doen ten einde verstoringen op te heffen. Je leert je eigen lichaam als instrument in te zetten in het contact met anderen. Gebleken is dat er ook ruimte is om zicht te krijgen op verschillende opstellingsvormen, zoals tafelopstellingen of het werken met vloerankers. Ook laat ik je kennismaken met bijzondere vormen van opstellingen, zoals opstellingen rond ziekte of opstellingen van het verlangen. Dit laatste is eigenlijk meer een zelfstandige methode in de traumatologie, maar de resonantieprocessen vertonen wel veel overeenkomsten met hetgeen representanten in familieopstellingen ervaren. In de pilot is er zelfs ruimte geweest om als representant aan een organisatieopstelling deel te nemen. Daartoe is deze opleiding met één dag uitgebreid. Dit laatste maakt ook duidelijk wat de werkwijze is. Er is een duidelijk kader, maar daarbinnen wordt gewerkt met hetgeen aan de orde is. Ik hoop dat je nieuwsgierigheid gewekt is.

%d bloggers liken dit: